ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20-9-2007

ΚΟΖΑΝΗ , 20-9-2007

 

Προς:Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕ.Π.Ε.Α)  του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης, ενημερώνει τους εργαζομένους της περιοχής ότι: 

Έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για την είσπραξη του ειδικού εποχικού βοηθήματος, του Ν. 1836/89., προκειμένου η καταβολή του επιδόματος να ξεκινήσει την Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του ειδικού εποχιακού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ και ασκούν ένα από τα πιο κάτω  επαγγέλματα.

Συγκεκριμένα αυτά του  οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και  σμυριδεργάτη.

Συνταξιούχοι, που κατά το έτος 2006 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2007, δικαιούνται το εποχιακό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ και, η οποία για το έτος 2007 ανέρχεται στο ποσό των 463,18€.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μαζί με την αίτηση για την είσπραξη του ειδικού εποχικού βοηθήματος στον ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου (ή διά αντιπροσώπου ή μέσω του ταχυδρομείου ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών).

 

                                                        Από το γραφείο τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΖΑΝΗ , 5-6-2007

Προς:Μ.Μ.Ε



∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ( ΚΕ.Π.Ε.Α) του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης γνωστοποιεί στους εργαζομένους της περιοχής του ιδιωτικού τομέα, το δικαίωμα χρήσης εκλογικής αδείας προκειμένου να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα.

Άδεια Εκλογών 26/8/2007

Η ειδική άδεια που δίδεται για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι και στον ιδιωτικό τομέα με αποδοχές. Η άδεια αυτή δεν συμψηφίζεται με την κανονική ή άλλης μορφής άδεια.
Η διάρκειά της είναι ανάλογη με τη χιλιομετρική απόσταση.

Συγκεκριμένα:

για εργαζόμενους με πενθήμερο:

  • από 200 - 400 χλμ., μία εργάσιμη ημέρα
  • από 401 και πάνω, δύο εργάσιμες ημέρες
  • για τα νησιά μέχρι τρεις εργάσιμες ημέρες

για εργαζόμενους με εξαήμερο:

  • από 100 - 200 χλμ., μία εργάσιμη ημέρα
  • από 201 - 400 χλμ., δύο εργάσιμες ημέρες
  • από 401 και πάνω, τρεις εργάσιμες ημέρες
  • για τα νησιά μέχρι τρεις εργάσιμες ημέρες

Από το γραφείο τύπου